I just ride the life n striving for the best...!

I just ride the life n striving for the best...!

Monday, November 28, 2011

Adele..?

Oraite...currently listening to adele...fuhhh...superbb giler suare dye...lagu rolling in the deep lyn...n plg best...aku suke lgu  "someone like you.."..fuhhh...touching giler kot lagu nih...ngn suara feel dye...leh lyn berulang kali sampai tertdo....n plg touching bile de yg dedicate lagu nih pada aku..sob2~...I'm sorry....sometimes it last in love sometimes it hurt instead..i wish nothing but the best for you~..mari layan n hayati lagu neh..



"Someone Like You"

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead

Dalam berkasih dan syg ni....kiter jgnlah mengejar sesuatu sampaikan ape yg di tgn kite terlepas..tiada apa yg smpurna di dunia ni...cintailah mereka seadanya...terima seadanya kekurangan yg ada...kelak ketenangan,dan syg tu pasti sejati...aminnn....aku terjumpe satu quote yg sgt2 bermakna n aku pegang quote tu sbgai pegangan n pedoman hidup kerana aku hanyalah seorang manusia yg sentiasa lalai dan lupa...~


Heeeee...

Alhamdulillah..selesai sudah semuanyer.....usai suda pernikahan adikku...usai sudah majlis kedua2 belah pihak,dr pihak perempuan ke pihak lelaki...sudah ku mengambil cuti,walaupun bukan aku yg berkahwin..tp sbgai abg sulung ku tetap sibuk...hahahhaa....di majlis pernikahan dan juga mjlis perkahwinan....ingin sekali aku memakai baju putih dgn logo bertulis " Yer..nanti sy kahwen...!"..Jenuh menjawab soklan org ramai....xdek pressure pun sbnrnye..tp rimas gk la...hahahha...dorg tanye bukan sbb pe..sbb sayang...hehehe...

so,rase lega dah la..adiknye da berkahwen..abgnye bile lg..?hehehe..tunggguuuu....~ =P
kdg2 penah terpikir yg actually aku agk selesa ngn hidup aku camni skrg...nk kate terikat ngn sape2 xdeklah sgt...nk wat ape buatla...comfort giler kot skg...gi wyg sorg2,gi shopping sorg2...mkn kenny rogers sorg2...ade aku kesah?hahaha...aku xkisahla tgk org kuar ngn awek ke ape...nk kate jealous..?Ade aku kesah?da xdek lgsung rase...bg aku kalo ko kuar ngn awek ko,ko kuar je lah..bgus sgt ke kalo kuar ngn awek?aku kuar sorg2 lg smpoi kott...nk kna ngorat pun senangg...hahahaha...

hurmm...aku doakan kpada adikku,moga berbahgia ke ank cucu..nk upload gmbr sume,byk sgtler...kt fbook pun xdiuploadkan...nk kate mjlis smpurna...xdekla sgt,ade yg kurang...ape leh buat...bukan xnk perfect...tp,biasela tu..da ramai2..kelam kabut sumerkan..even pakai catering pun de gk yg tertinggal kdg2...huhuuu...nnti if majlis aku,sng dahla..da de pglaman da...bg aku,aku siyesly nk wat sempoi2...asal smpurna yg wajib pun da ckup..tp xtaula camne ngn bkl isteri nnti kan?honestly aku xsuke yg cerewet n yg suke meminta2...aku bukan org yg betul2 kaya...tp aku berusaha utk menjadi kaya...lainla mereka yg mempunyai keluarga yg senang len citer la nk wat grand2...bg aku sempoi...if at the 1st place,blum kawen lg da komen2 nk tu,nk ini..xpuas hati tu..xpuas hati ni,nothing to say but goodbye jela...i hate cerewet people...why...??!!sbb dulu aku da puas menahan diri ngn org2 yg cerewet2 ni..last skali xdek hasil pe2 gk...so,watpe aku nk lyn bende yg xmmbawa ape2 keuntungan kt aku?ada betulll....?nway..ni hnye personal opinion ku..if mne2 xagree,up to u lah yerk....!

Alhamdulillah,sgala urusan selesai...usai suda smuaaa...moga mjlis2 yg mendatang di permudahkan lg oleh yg maha esa...aminnn..sbulan da di daratan..rase janggal plak xnek laut,so,pasni akn bz blk...pulun duit kaw2 taun ni...taun depan we'll se how the plans going...!hehehe...take care everyone...!salam muharram...!

Tuesday, November 1, 2011

Misteri selesai...!

okeh...selepas seharian di opis xbuat kerja... (sbb sy mmbuat kerja claim!ngeh2~)..sy pun google la tenet..mencarik ape saja yg menarik...then bru sy teringt...!ingtkah lg anda pengalaman sy bersama beskal oren yg ape kejadahnya itu?sy telah menemu bual adik saya Mohd Nabil...dan telah mendapt jawapannye...!

Beskal kejadah itu di gelar sebagai fixie beskal!ouhh..amat pelik namenye...mcm fancy bunyinye...mengapakah fixie?sbb beskal nye mmg de gear fix..means sprocket dye kat roda belakang tu fix ngn hub dye..so bermakne tidak ada freewheel (xleh rotate pedal -360 darjah!)...ouhhh..begitu rupenye cara beskal ni berfungsi...hurmmmm....beskal ni mmg brakeless...mengapa?kerana utk break,penunggang beskal hendaklah thn pedal secara lwn -360darjah,means..kaki anda perlu kuat utk melawan momentum daya yg menolak ke depan...!perghhh....mmg bhye beb beskal ni...anda perlu tgi utk lebih mudah mengoperasikan beskal nih...kalo setakat tinggi mcm sy,lupakan saja hajat anda...belilah saja yamaha ego kerana lg mudah n ade brek yg eficcient..plus anda akan nmpk comel membawanya...~ (Seperti Syahmi Ramli yg comel je bile ke opis kl hari2...hahaha)

Walaupun sy sudah memalukan diri sndiri aritu,sy tetap mahu mengabadikan kenangan dgn beskal ni...so,dgn sukacitanya sy tetap nk share posing ngn beskal ni...

Kenangan yg tidak dpt di lupakan~

Untuk keterangan lanjut mengenai beskal fixie ni,siler lawat link wikipedia yg berkenaan..http://en.wikipedia.org/wiki/Fixed-gear_bicycle

(p/s : tgh tgk rambut awal ashaari kat fuhhh...same beb style rmbut...!hahaha...nora elena mmg comel...haihhhh~)

Monday, October 31, 2011

nebess..nebess..!

Bunga...?Mat bunga?sekuntum bunga?heee...sesungguhnye sy mmg segan nk bwk sjambak bunga besar2 smbil org lalu lalang tgk,sbb org ckp kite jiwang kan?heee..tp ape sy kesah?!!hahaha...sy sanggup buat kerja giler lg agk mmblushingkan diri selain dr mmbawa sjambak bunga...segan wooo...!hhahahaa....!tapii ape nk malu kan...?utk kesayangan jugak..at the end of the day,dats will make her fall for you even more....heee...bile da tua2 nnti,nenek akan citer pada cucunye...romantikknye atuk ko mase mude2 dulu....sbb tu nenek syg sgt ngn atuk korg....hehehe....okeh!Gudnite sbb ujan da turun...tdo laluh!Sleep tight!




Girl will become much sweeter when she receive sweet flower from her sweet man...! =)
 "This Dance -Five for fighting~"

This is not our favorite song
but the night is moving right along
may I have your hand, may I have this dance.

I sense that you're amused,
but you just bought those brand new shoes.
It would be such a shame not to give us a chance.

And oh my love, there is only so many dances we can take across the night

So while it's just me and you
I thought I might say to you
You put the beautiful in life

I know at times that you feel alone
when I'm here and I'm never home.
You said it before is the price that you pay.

On matters of clarity
is not secret you're carrying me
But you disguise thoughts of fall
I will keep you safe.

And oh my love, there is only so many dances we can take across the night.

So while it's just me and you
I thought I might say to you
You put the beautiful in life

And oh....
oh...oh...

This is not our favorite song
but I wish it go on and on
it's moments like these singers do all they can to stop time.

So let me just say to you
before the DJ changes the tune
you put the beautiful in life
you put the beautiful in life. 

 He2...this song really can make me smile alone...yups..!mmg sy kuat angan2...but seriously i wanna dance with my love one with somebody playing the piano...even though i'm not a g0od dancer,but i can make it few steps la utk dance...hehe!And this song really suit me for the event...! (^_^)



P/s : I know at times that you feel alone
when I'm here and I'm never home.
You said it before is the price that you pay..n now i'm home..!

Sunday, October 30, 2011

Sudah sudah...

Sudah selamat ku tiba di kl pada jumaat ritu....dpt gk on9 rini sbb tenet kt umah ade masalah sket,bgus gk service TM ni sbnrnye...aku komplen ptg,pg sok terus dtg nk repair...phewww~..mmg lg bersmgt la aku byr bulan ni xsperti bulan2 yg lalu...ngeh2...

Lega rasenye bile da smpai umah...cuti masih lg xdiapply,sbb kna brief bos psl job completion,then borak2 sket..pau bos breakfast kat kopitiam maner2...informally lah...kalo kat opis,xdeknye mase nk lepak2...sume makhluk2 kt opis tertanya2 aku kt mane..sbb aku mmg skali naek laut utk job mmg lame..kdg2 smpai 2bulan xdek opis...phewww...opis hanyalah tmpt tumpangan guweee sahaja~..hurmmm..

Pada sabtu pagi,ku mmg niat utk bgun awl...ape kejadahnye bgun awl?even kt offshore kul530 aku bgun pgi tiap2 ari straight tnpa henti...di rumah aku cube disiplinkan diri utk bgun subuh awl...kul630 pg..awl ke?hahaha...lg awl la dr kul7 sblum ni kan?hahaha...sbb pe aku nk bgun awl2 pgi sbtu nih?sbb nk mkn roti canai jalil...!kedai xcantek amne,buruk je,tp dyenye smbal terbaek dr ladang~...selalunye akn ku order roti telur ngn tosaii satu...mknla aku sorg2 smbil bc paper...adik2 aku bile aku kjut bgun sume ngntuk...so,da mnjdi rutin stiap sbtu dan ahad aku akn kluar,mkn di kedai dn mmbwa blk breakfast utk adik2 utk ibu dan ayh...tp kdg2 aku salu ikut ibu ayh aku bfast same2 pas shopping kt pasar pgi...huuu..wahh..rinduu pula~

Berbalik pada tujuan asal entry ni di buat ialah,objektif utamanye nk post gmbr aku je...hahaha..saje membebel lebih2...bunga ayat panjang abes...gmbr berikut adalah gmbr ku dgn basikal adik bongsu aku..aku xtau ape jenis beskal ni dah...yg aku pasan,di klgn budak2 skg mmg fokus..tgi nk mampus beskal nih..!!!akupun jongket2 nk naik...sakit kangkangku tetapi ku gagahkan jua demi mmbuktikan pada adik aku aku leh bwk beskal ni jugak dgn slumber nye....~

Saya ngaku sy jengket yer~

Jejaka basikal sg jelok~..muehehe

Ouhh ya...sblum terlupa...cara pengendalian basikal ini agk sedikit berbeza,ketika sy menurni bukit yg curam lg bertar,sy cube memfree gearkan beskal ni sperti motor ye rakan2...tetapi!!!tetapi ye kawn2...basikal ni punya pedal xboley pedal back -360 darjah..!ape kejadahnya beskal ni...!sgtla panik sy ketika itu yg sedang laju menurun bukit,plus brek kecik yg ade hanya utk cukup syarat (basikal ni mmg dijual i pasaran dgn xdek brek...ape kejadahnye lagi beskal nih!) Cuak sungguh sy ketika itu,da la ank2 gadis penduduk di ats tgh berehat2 di tembok sambil mengusya...sungguh xmacho aku ketika itu,lantas ku brek dgn kaki,masuk pagar rumah,tongkat beskal terus masuk bilik..!demmit malu...terima kaseh kpada adiiku nabil kerana xsound awl2 psl kepelikan beskal oren nih...sekian~

Wednesday, October 26, 2011

Raya 2011

Hurmm...ayt klise yg salu aku gunakan..idea byk,bile nk tulis sokmo hilang..?mase di lautan...mcm2 aku pikir,idea mncurah2 utk blog utk di kongsikan...tapi smuanya hilang bgitu sahaja umpama buih2 ombak yg hilang bila menghempas pantai~  <------ayt  komsas form 5!

Raya 2011..mungkin sudah basi,tp aku agk menikmati raya tahun nih..kenapa ya..?yaa..kerana aku hampir raya di laut ritu..mmg  thrill lah,tah dpt balk..entah x...walaupun elaun digandakan utk raya di laut..tetapi ksh syg kluarga tidak ternilai nk di bandingkan dgn wang ringgit~....dulu ku sangkakan ayhku mcm tidak ksah je ku pulang atau tidak beraya..(tp mmg xpnh xblk raye same2 pun!)..tp taun nih,ayhku nk aku balik gk..siap terluah kata2 keras ayhku..kerja2 la jugak..tetap,raya knala raya..!wah..wahwah..!aku rase bangga..sbb rupenye ayhku tunjuk gk cara dye syg kt aku walau scara xlgsung..hehe..tenkiu ayh..!akhirnya pulang juga anakanda ke merbok tercinta...hehe

lega rasa hati bila tgk pakdak mkdk ku yg di timpa kmlagan taun lepas sudah pulih...siap boleh kacao dodol lg...4jam tuh kaco tnpa henti..!respekla pkdak..naim tau pkdk nk naim bwk pekena nasik kandaq hussain kan?hahaha...hussain nasik kandaq ni umpama nasik kandaq beratuq mcm di penang tu la...tgh mlm org dok beratuq nk mkn..seriously pelaris spender mamak yg dye gune mmg power..!belasah ajela..jnji sedapp...huhu... (T_T)

Nk habaq mai kat hangpa..spupu aku,merangkap ank pkdak aku yg bongsu ni nakai la yg amat..jenuh dok melayan...dok ajk pi mandi sungai walaupun di pagi raya..!ape kes!bila gi open house org 2 kmpung..laksa dia sorg belasah 2pinggan xpdn dgn kecik..!muke da la berparut mcm kl gangster dah..jenuh2..da la xpgil aku abg naim..pgil naim ja..!ini mmg gangster..!

saksikan wajah wanted nih..!


Gangster kah?
Yaaa..itu dia...siap pegang ragum lagik...cita2 dye nk jd pomen keta kata nye..hehehe..actually,mcm2 ragam lg lah,nk cerita smua kt cni..xtercoret..byk sgt spupu2 kecik,mcm2 hal...ini ygmmbuatkan suasana beraya di kg dgn sanak saudara meriah...walaupun xdek astro kt umah tok aku,xpernah rasa bosan lah..yg penting,dpt sumer aidk beradik,pak menakan bertanya kabar..merapatkan lg silaturrahim di hari raya...hehe..se"gangster2" dak di ats nih..aku berjaya jugak menjinakkan dye di pagi raya...siler nonton gmbr di bwh...



dgn umpanan secawan ais krim..tewas juga maruah gangster nya..bunga beb kat telinga...hahaha...tu saja coretan di mlm ni...hehe..selamat menyambut raya haji sumer...labbaikallahummalabbaik...!wassalamm~

Perjalanan yang jauh....~

Perjalanan itu adalah satu titik sesar dari suatu titik ke suatu titik yg lain....usai sudah kerjaku,tetapi masih byk yg mendatang...adakah aku masih mampu utk menempuhi atau sudah tiba masa utk ku mencapai rumput yg nampak lebih hijau di sebelah sana?

Penuh hikmah kata2 ku...sastera di di muncung bibir..adakah ku di sampuk angin laut ketika mahu pulang ke daratan?...gara2 chopper yg full...ku di minta pulang menaiki bot yg hampir mmbuatku memuntahkan isi2 sehingga ku kurus kembali?haihhhh~...ouh libaran,gue mmg dendam sama luh..!umpama rasti yg dendam kpada ricky dlm episod sinetron nada cinta...tidak pernah ku melayan sinetron2 yg lagha lg tahyul di masa2 muda lalu...tetapi di lautan,episod itu yg ku tunggu setiap hari bersama rakan2 ku?ape kejadahnya ini..?

Oh daratan..sudah lama tidak ku temu mu...bile ketemu,ku mahu sujud selepas lama beroleng2 di lautan gelora...aku rindukan mu daratan...dah2!makin mengarut la plak..huhu...actually nk post gmbr nek bot mase balik je...muahahaha~...siler tgk sy yg makin boolatt nih!jgn tgk lame2..nnt geram! =P


Captain bot hon xbg duk depan...tp ade aku kesah?!

fuhhhhhh...fuhhhhhhh...fuhhhhhhh....!!

fuhhhhhhhhh.......fuhhhhhhh...fuhhhhhhhhhhhhhh.......fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~


P/s : bunyi tiup habuk bloG bersawang....tungggguuuu...! =P

Monday, September 12, 2011

ouhhh yaa...? =)

"Jika kekasihmu mengkhianati atau meninggalkanmu...Tersenyumlah, sbb org yg
seharusnya bersedih adalah dirinya...Kerana kamu hanya kehilangan org yg tidak mencintaimu...Sedangkn dia telah kehilangan seseorang yg ikhlas menyintainya~.."
(P/s : i think its true.... )

Friday, August 12, 2011

Aku selalu memikirkannya.....~

Sahur2....!!Sambil menunggu sahur,ku coretkan scubit nukilan kecil utk tatapan sekelompok mahupun secalit pembaca kecil di luar sana...deruman kenderaan memacu keheningan malam...deruan motor memecah keheningan...fikiranku terbang melayang memikirkan hidupku yg masih lg di corakkan pelanginya...di temani winamp player...ku klik sbuah lagu klassik kegemaran...ouhhh asyikkk....lirik yg mempesona lg memberi kesan....ku kongsikan hati dan keasyikan jiwa ini sebgai penenang malam untukku melayari mimpi2 indah...keasyikan malam membuai mimpi2 seorang pencinta~...



Aku selalu memikirkannya
Siapa dia sebelum daku
Gadis kau puja hingga kecewa
Kini kau tak menyatakan

Aku pun jua sering tertanya
Siapa dia sebelum daku
Pria kau puja hingga merana
Kau merahsiakan dariku

Sejak kau wujud dalam hidupku
Semuanya telah terpadam
Bak bayangan yang indah
Di malam purnama
Di telan mentari pagi


Apa disentuh sejarah dulu
Hanya menyakit hati sendiri
Telah ditemukan kita berdua
Engkaulah sinar hidupku

Engkaulah sinar...
Engkaulah pelita...
Engkaulah sinar...
hidupku

=)

Thursday, August 11, 2011

August alledy...??

Salam puasa everyone...!
Agak lame ku mnyepi...heee...bukan snegaja ku menyepi,ku menyepi mencarik ilham..biarpun lama...dan bersawang...tp rase2nye masih ada yg cuba utk view blog ni walaupun ku sudha private kan?hehe...few post terpksa di edit dan di buang supaya tenang pembaca2 baru membaca..kalo x,mahu muntah dan terkjut beruk apabila melihat cara penulisan ku yg smakin daring...hahahaha~...

Tiada pa mahu ku ceritakan..hidupku senang2 saja..kerja ku senang2 saja...ku nantikan raya ini ngn indah...aminnnn~.. =)

Monday, April 18, 2011

hurmmmm.....

Lots of thinking everyday...dunno how to express the words...seriously blank n blurrr....wut actually happened?hurmmm...certain things i need to keep it for my self...yups..only for myself....take care everyone....Sweet dreams...............................................

Andai lelaki tahu....

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


(p/s : leh percaye ke?for real? )

Sunday, April 17, 2011

who do you think you are......

Jar Of Heart.....









P/s : Who do you think you are? ...Runnin' round leaving scars..

My sweet..eternal love~

 My Sweet Eternal Love~


Before you, my life was so secure,
without allure and far too sure.
But into my lap you fell,
like an angel straight from Hell.
You came into my world as a sweet surprise,
in my eyes you have no disguise
but in your arms I lost paradise.

My sweet, eternal love.
My sweet, infernal love.
My sweet, eternal love.

Your touch scorched me with luscious fire,
and a strange desire
to possess your soul entire,
but your heart made mine alive!

My sweet, infernal love.
My sweet, eternal love.
My sweet, infernal love.

Now we told ourselves to forget the past,
the reach should not exceed the grasp,
and nothing true can ever last,
except our words were fake and our hearts are glass.

My sweet, eternal love.
My sweet, infernal love.
My eternal, infernal love.


Hapus aku...~

Ketika petang

Oraite,,,ari ahad yg agak panas...kalo diikutkan arini aku da ke sabah..tp biaselah..schedule ni memanjang je berubah...myb rabu ni ke labuan bahh...

Aktiviti ku rini berkisar pda jalan2 saje...korg pun da ley agk aktiviti2 aku nih..mcm biase..gi jln2 jj..pusing2..lyn wyg sorg2...then beli la pe2 patut utk adik2...dulu aku minat dunkin donut..pantang nmpk je dunikn..kompem singgah beli!but then..selera ku berubah...dr dunkin donut...then minat big apple...pastu gi big apple balik..then skg ni donut kegemaranku adalah J-co!

Adik2 ku sgt pandai...kalo nmpk aku kuar,terus call pesan J-CO...!haihhh~...seb bek J-CO tu ramah plyan2 dye...sbb tu aku suke gi..!hahaha...honestly mmg terbaekklah donut j-co!donut2 kegemaranku adalah berasaskan cokelat..!aku xsuke mknn yg berkrim..dan yg bersusu...xleh masuklah!sbb tu aku xbape gemar mkn kek..kalo bg se slice tuh mmg xkn abesnye...salunye aku akn cuit2 je mmbernye...tp kalo donut cokelat...mmg aku gemar beb!6ketul tu ngn slumber je aku telan...hehe

Donut yg ku pilih semua berasas cokelat

Kedai kegemaran

So,kami adik beradik mknlah donut tu dgn gembiarnye..yeayyyyy!

Saturday, April 16, 2011

perubahan...~

Dulu mereka kata aku seorg yg tidak di pandang sesiapa...
Sekarang aku masih tidak di pandang sesiapa...
Tetapi setiap tempat yg ku pergi,.aku akn di sapa..di tanya dr mana dtg asalnye..

Dulu mereka kata aku tidak pandai bergaya...
Tetapi sekarang sedikit sebanyak gaya ku berbeza...
Di tegur rakan lama yg nmpk perubahan yg ketara...

Dulu mereka kata aku mudah bertolak ansur...
Ye..dulu aku mudah bertolak ansur...
Tetapi sekarang...mereka semua yg perlu bertolak ansur dgnku....


Dulu mereka kata aku penuh kasih sayang...
Sekarang ku masih penuh dgn kasih syg...
Cuma mereka yg berhak menerima sygku akn merasa syg itu...

Dahulu mereka kata aku pengejar cinta...
Sekarang aku tetap mengejar cinta...tetapi hanya mengejar cinta sejati..
Bukan lagi cinta  yg palsu dan dusta.....

Dahulu mereka kata aku seorg pencari cinta..
Sekarang aku hanya menanti diriku di kejar cinta....
Aku tidak kisah tidak di kejar...kerana yg sejati akan dtg padaku...

Dahulu meraka kata aku terlalu memikirkan orang...
Sekarang aku dahulukan diriku sebelum orang lain....
Jangan sesekali mendahulukan org lain sehingga terbeban dirimu...

Mengapa semua ni ku lakukan...?
Ini adalah satu penghijrahan...aku hanya mengharap keredaannya...keredaan adan janji ilahi adalah yg pasti....

Apabila kau bersedih...berdoalah pada yg satu...aku hanya menjadi diriku..tidak mahu menjadi Mohd Naim yg dahulu....skiann.........

Friday, April 15, 2011

Tanda Lelaki sayang anda

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.

Sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu sentiasa bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kamu dengan rela hati, nyata kamu tidak silap memilih teman hidup. Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan perkara sebenar. Dia bukanlah jenis orang yang berdamping denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil kesempatan,tetapi atas dasar cinta yang sebenar. Betapa beruntungnya kamu.

Selain itu, jika teman lelakimu sentiasa buat hatimu senang dan terhibur, itu tandanya dia inginkan perhubungan yang serius daripada kamu. Sudah tentu dalam sesebuah hubungan kita inginkan sesuatu kenangan yang manis untuk dikenang. Jadi tidak hairanlah lelaki sebegini sentiasa inginkan suasana ceria setiap kali berdampingan dengan orang yang dianggap istimewa dalam hidupnya. Padanya, sudah menjadi tanggungjawabnya untuk membuatkan hati orang yang disayangi sentiasa senang dan terhibur.

Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Dia akan sentiasa mengingati orang yang dia sayangi agar hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan di antara kamu. Jadi, terbukalah mendengar nasihatnya.

Cemburu! Satu sikap yang paling tidak disukai oleh kebanyakan insan yang bercinta. Namun jika diamati, cemburu sebenarnya tanda seseorang itu terlalu menyayangi kamu dan tidak mahu hati kamu berubah. Bukan bermaksud dia ingin mengongkong kebebasanmu, tetapi dia cuba mengambil berat setiap apa yang dilakukan oleh kekasihnya pada setiap inci. Jika kamu setia padanya, tidak salahkan dia cemburu asalkan tidak cemburu buta!

Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja. Kalau boleh biarlah ke jinjang pelamin, baru berbaloi!

Kamu pasti pernah melalui situasi di mana teman lelakimu marah dan sentiasa curiga setiap kali kamu bercerita atau berjumpa mengenai lelaki lain di hadapannya. Jangan risau. Bukan bermakna si dia ingin mengongkong perjalanan hidupmu, tetapi risau sekiranya kamu mula berpaling tadah apalagi setelah berjumpa dengan lelaki yang boleh menjadi pencabar terdekatnya. Ini tandanya cintanya begitu mendalam terhadap mu..

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.

Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya. Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengada-ngada. Bukan senang lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada seorang lelaki yang berperawakan manja. Hanya untuk orang yang disayangi sahaja.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu. Si dia akan menjadi orang yang paling rajin dan sanggup melakukan apa sahaja asalkan kamu senang dan tidak dibebani kerja ataupun masalah. Beruntungnya!
Kamu memberitahunya yang kamu akan ke satu-satu tempat untuk satu jangka masa yang agak lama. Tiba-tiba dia jadi menggelabah dan tidak menentu. Itu tandanya si dia langsung tidak boleh berjauhan darimu dan kamu tidak perlu ragu lagi tentang kesetiaannya.

Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Dan pengorbanan paling besar sekal gus menjelaskan lagi betapa si dia menyayangi dirimu apabila teman lelakimu lebih mementingkan diri kamu berbanding dirinya. Apa sahaja yang dilakukan semata-mata untuk mu. Asalkan kamu sentiasa selesa dan berasa selamat setiap kali bersama dirinya. Jadi, HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya.... Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.


(p/s : Hargailah sesuatu sebelum ianya hilang... )

Thursday, April 14, 2011

Ringtone...

Current ringtone... "Taio Cruz -Break Your Heart"
Layan beb lgu nih...!








(p/s : They call me heart breaker?Seriously? =P )

Wednesday, April 13, 2011

Yang terindah...

hurmmm...lately,agak konfius pe yg aku wat ari2...actually,bile kerja da abes...aku agk blank nk watpe..sbb aku xdek hobby yg tetap...sperti yg di bgtau sblum ni...hoby ku adalah bermain futsal dan berbadminton...futsal agk jrg men skg..sbb xdek jemputan...so,mainly bykla bermain badminton...

Melihat kwnku da kawen..syukur alhamdulillah..selesai dah sorg kwn aku....heee...dlm aku duk umah mlm2...each time sblum tdo...aku mmg akn mengelamun...dok pikir..smpai bile la kan nk cmni...agak xmenentu gk hidup...kerja da ok...tp terase kosong...kwn2 ramai..tp xsame mcm bile org yg kite syg de kt sbelah kite kan..?hurmm...pikir2 balik,aku jd mcm dak giler2 mybe sbb aku sorg2 kot...xdek sape nk share bende sedih..bende happy...dulu adela cami..skg dye kawen dah...

perangai ku agk gile2 mybe sbb aku nk hiburkan hati sndiri...nk seronokkan hati sndiri...yela kan...sbb tu leh kate ramai ckp aku ni prangai xbtul...hurmmm...dulu aku xcmni..dulu aku seorg yg sgt bertimbg rase...dan seorg yg sgt serius ngn pe yg aku wat...tp certain thing telah mengubah cara aku berfikir...dulu aku sng percayekan org...bersangke baik ngn org...sng put trust ngn org...but skrg...aku susah nk pcye org...n aku xkn terus bersgka baik ngn org2 skeliling aku...bg aku,bile kite put trust ngn org..org sng nk permainkan kite...so,aku xkn sesekali bg trust aku kt org...sbb trust yg aku bg tu sgtla mhl..ckupla dulu trust aku di permainkan org...skgni xlg...aku xkisah pe org nk ckp psl aku..tp pd hnya spe yg kenal aku tau cmne aku ni sbnrnye...hurmmm..

ni hanya monolog dalaman...ckup sudah aku rase aku bermain...sperti yg aku ckp sblum ni,i'm getting serious with my life...baru de target...bru ade tujuan...aku seorg yg baran,tp bile aku de org yg care,aku xkn pns baran...dulu aku seorg yg sgt bertolak ansur...tp tolak ansur aku ni memakan diri...so,tiada tolak ansur aku akn bg pasni...watpe memikirkan org kalo diri sendiri xterjaga...n watpe pikirkan org lain kalo org lain xfikir pun psl kite...?aku berfikiran realistik...aku xsuke jwpn yg xpasti...aku hanya nk kan jawapan ya ataupun tidak...aku tidak suke jwpn mungkin...sbb aku terima jwpn mungkin dulu,sbb tu aku jd cmni..kalau org fikir cara pemikiran aku terlalu negative skgni...mungkin ni sbb hal2 dulu...aku xnk jd lg teruk dr skgni...so,aku takkan mudah bertolak ansur..
hurmmmm....

tbe2 nk tulis entry2 berat...xtau nk citer kt sape..so,blog ni la yg jd peneman...n aku tau..ko selalu bc blog aku ni cami...thanx..!nnti kite lpak weh bile ko da blk kl...share2 la sket khidupan pas kawen...hehe...soriela kalo aku melucah byk ngn ko..gurau2 je...xlebey dr tu pun...ko jgn sibuk2 pressure2 aku suh kawen taun dpn lak...sampai mase,ko org pertame yg aku akn gtau...heeee....oraite...tbe2 keje byk lak..mau smbung keje...av a gud day everyone..!




p/s : Somebody who appreciate me,i will love the most...! =)

Monday, April 11, 2011

Apa artinya cinta...?

Lagu yg agak touching bg aku... enjoy peeps!




Still lg mencarik partner duet yg leh nyanyikan lgu ni dgn baik...still xjumpe lg...hehe..anyone? =)

Sunday, April 10, 2011

syndrom ibu mengandung...~

Di ofisku,de seorg newlywed...kawen bulan 11 taun lepas...but skg da preggie 2-3month da...tumpag hepy utk dye...tp cian tgk ibu ngndung ni..tgk mmber sndiri yg ngndung...muntah2...ni dye baru pas muntah kt bju sndiri..siap ngis2 da...tp bgku sgt sweet lah!bukan muntah yg sweet k?hahaha...

susah ibu nk ngndung..lg2 ank pertamekan...betape pentingnye lelaki dekat ngn isteri mase wife tgh pregnant...bape kali da muntah dye...even time lunch,dye kna hati2 mkn...takut termuntah kt kedai..n bru aku fhhm nape ibu ngndung suke mkn asam..yups!sbb nk elak muntah....sian gk tgk mmber aku ni...orgnye mix arab..laki dye,leh la thn...pretty sure yg ank dorg akn comel...!tp dye gk kbudak2an sket....tp bkl jd ibu...haihhh~...pe2 pun moga dye selamat mengalami pengalaman kehamilan pertama dgn baikk...moga dpt baby yg sehat dan comel2...!ouh ye...aku akn jd uncle...haihhh~

Kerja..

Selesai workscoping di M1 complex ritu,staff platform yg ramah...yups..shell nye staff obviously much more proffesional instead of PETRONAS...sudah 2-3 platform shell aku nek...mmg terbaekkla shellnye system...patutla maju..PETRONAS sengal..tau bg dwet kat kerajaan je..yg kaya kroni...selesai workscoping ritu...then akn proceed ngn kerja yg di jadualkan 2bulan..but then kna de crew change...follow shell nye policy...so,ni teaser..sblum kerja sbenar..deymmm...!hrp murah lg rezki...aminnn~

Sy suke oren....~

Calo..!

Trust...?

Dun simply trust  anybody,do careful with their words n promises...cause uncertainty is certain...!And dont just simply give your faith to anybody until their faith to you is proved...!


(P/s : do not care of anybody except of family n myself...~..nite!)

new toys!

Salam ahad...
dlm byk2 sukan..aku plg suke futsal dan badminton...ping pong xley main..sbb aku pukul bola kuat...susah nk kwl power...mmg power btul lah aku nih..hahaha...
bak kate ahli2 senaman...bersukan mmg bgus...tp,alang2 tu shape kan lah bdn skali...sbb xsume sukan leh shape bdn...tgk jela kriket ngn golf...ramai yg boroi...so,aku xnk di kategorikan dlm golongan2 mcm tu...untuk itu,aku mengamalkan regime kesihatan mcm ni...berftusal da berbadminton adalah utk menguruskan bdn...menurunkan berat...tp utk mendptkan shape bdnyg cantek...aku perlukan fitness machine..!

so,ini adalah new toy aku..!
perlukan ini utk 6pack!

anda pasti boleh!

Mengapakah aku sanggup kuar duit bli machine2 nih...?sbb aku nk jg kesihatan dan mndpt bdn yg sedap mata memandang..sedap lg di peluk isteri..muahaha.. (gatal!)..beratku mmg da turun...tp still de lemak2 degil di bhgian2 tertentu..so,tiap2 kali de function ke ape ke..bile ke hotel...sah2 de swimming pool..bile de swimming pool...kite sah2 nk terjun kan?so,kbykan kolam xbg pakai shirt utk terjun ke kolam mereka...aku agk malu terjun kolam xpakai bju..sbb bdn rasenye xcantek mane...so,dgn ini..aku akn cube mncantikkan bdn..supaya tnpa segan silu mndi di swimming ppol mahupun di pntai2 lek je bukak baju..hahah..(niat jahat!)

at then end..niatku utk jg kesihatan je...next machine mybe roll sit up tu,ngn basikal kayuh stempat tu...bola senaman pun bli gkla..sbb nabilah dok mntk2 je...huhu...moral of da story..mrilah same2 mnjga ksihatan ok...!6pack in one month..!fighting!

Saturday, April 9, 2011

tanpa aku sedari..?

Semua org punyai minat tersendiri...semua org punyai kehendak sendiri...baik lelaki mahupun wanita...lelaki berkehandakkan wanita...dan wanita berkhendakkan lelaki...aku tidak pernah berkehendakkan lelaki..hanya wanita yg aku dambakan...uiks..ape aku ngarut nih!teremo sbb cami bru je akad nikah td...selesai sudah...da jd lelaki org dah...Alhamdulillah...dgn selamatnya cami jd lelaki pada nurul ain..terbuktilah yg kami selame ni mmg normal...normal yek!tu sudah pasti..!

hurmm..okeh,so,berbalik pada sola isu minat ni...aku seseorg yg gemarkan kaler biru...hanya gemarkan kaler..dan bukan cerita biru okeh!but then,aku perasan..yg kaler yg aku minat dr kecik2 smpai skg sntoase berubah2...dulu kecik2..minat kaler kuning...suke giler kaler kuning...then minat kaler hijau..!then skolah mngh..mnat kaler merah..!mausk university...minat kaler hitam dan kelabu..!sbb nmpk kelas n elit..but then skg..tnpa aku sedari..byk brg2 yg aku beli adalah kaler pink..!omaigottt...!mule2 aku xpasan..tp bile tgk brg2 yg aku beli...byk plak kaler pink!erkkk~..apekah yg terjadi nih...hurmm...oraite...di bwh adalah beberapa sample brg yg tnpa aku sedari..aku beli kaler pink..!

sandal utk offshore?

my external hd

mouse sy kaler merah..!again striking colour!

beg racket..!

bekas ais beli kat giant warta

botol air ketika futsal dan badminton~

sikat utk melaram/menjambu

dumbell!

kamera!
hurmm...okeh,sy xsedar byk bende sy bli kaler pink,tp bile2 sy nk bli brg...sy suke mmbli bende yg striking...sbb nk tarik perhatian..!even i got pink shirt..!selai je la tp..xpnh pakai depan khalayak lg..wahaha...org ckp,lelaki yg pakai pink berani..berani kah sy?ade aku kesha org nk kate ape..aku tau aku spe..n pdulik ape aku pe org nk kate..!ni hnya smntara..mybe pasni da start mule suke kaler lain..even aritu..hmpir2 nk bli kasut futsal pink...sbb bile pink,keeper mudah keliru..so sng skor..!hahaha...yups...sy suke striking colour..!sbb bile striking..sumer akn pndg kiter...nmpk outstanding sket...kalo da pndg tu,nk rase jelak ke..rase nyampah ke..tu lantak korg..jnji korg pndg...jnji aku hnye mmberi snyuman manis yg menawan je..snyuman itu kan sedekah...hehehe...ouh ya!raket aku sblum ni pun kaler pink..!wahahha.....

oraite..tu saje bebel mlmni..nk lyn bola jap...zassss...!

Friday, April 8, 2011

saturday morning..!

Salam...selamat pagi..!
Ari sabtu yg memuaskan....puas sgt tdo...3bijik bantal gebu,peluk puas giler...suke tdo ngn bntl gebu2..xleh tdo kalo xdek bntl gebu....cami pasni tdo akn bertemankan bini nya..deymmm!nk de bini gk weyhh...!

hurmmmarini plan..?gi alat senaman kot..utk kuruskan perut ni...ibu lak wat lksa kedah rini..fuhhh...mmg terbaikkla laksa ibu..pedas,de timun..de telur..mmg kenyang..ptgni main badminton lg..utk kuruskan bdn..tp raket tali putuslak smlm...hurmmm...

citer yg aku nk tgk rini.citer just go with it...cite adam sandler...citer klakar...lyn bebbb...mau bli sdikit brg2 lg.mgu depan akan ke labuan bahh..kerja di sana...cube menyiapkan kerja scepat mungkin...mau settle kerja cepat...bulan 6 da start bz..ade kmungkinn taun ni raya kat offshore...puasa pun same...huhu..rindu air tebu...nk bukak pose ngn cami kt felda hall...huuu...

ok..cukupo aku merapu rini..mau mandi..caloo!

Selamat Pengantin Baru~

Sempena hari yg mulia ni..ingin aku ucapkan selamat pengantin baru kepada kwn baik ku...Mohd Syahmi bin ramli...Maaf kan diri ini kerana tidak dpt hadir belah perempuan...tp belah lelaki aku akan hadirkan diri....jgn nervous2 bro...ko mmg da wajib kawen..teruk benar da aku tgk...hahahha...

pe2 pun moga bhgia la yer...nnti bile kite bermain futsal..ko akn bwk bini ko teman...aku masih lg mmbawa diri yg satu ini..haihhh...nnti mlm2..susah da nk ajk ko mnum..sbb ko sibuk bekerja..mklumla...da kawen~...pe2 pun moga bhgia kwnku...!cpt2 dpt baby..ckp ritu power sgt...!hahaha...

nnti cpt aku jd uncle..deymm..!da tua...hahah...jgn nervous2 akad nikah...then,mlm tu jgn lupe video call aku k?tutup lampu pun xpe...nk dgr je..wahahha...congrats cami!selamat pengantin baru...jgn rakus2 sgt k! =P

emo

aku emo rini..skian!

Tuesday, April 5, 2011

Riadah itu penting...

Salam...!masih ingt lg entry smlm?yeahhh...sy bg teaser ngn mnunjukkan gmbr adik bongsu ku bermain badminton...!turun dr klia rituh,terus gi kedai badminton...utk mmbli raket...!tp tidak beli lg..usya2 saja dulu...tp keesokan arinye...tnpa rasa bebrelah bahgi..aku bli dua raket skaligus..!actually nk bli satu...tp adik bongsu aku ikut skali...mmg aku yg ajak..sbb nk ajk sape lg kan?aku kan masih bersendiri...cewahh!

so,terbli lah dua raket utk tiadah bersama2...beli pagi..then ptg tu terus book court 2jam main!puas hati..berlakon as student,dpt rate rm10 per hour..lgpun muke aku kan mcm 17taun...mmg muke student abes!hahahah~

so,pas adik aku wat muke kesian tu...mmg bli je la kt dye..asyik kongsi2 je..susah gk..salu aku mmg main badminton ngn paktam aku n family dye..kire mcm family recreation la...so,dye bwk family dye..aku bwk fmily aku main...syokla men 2jam...men nk seronok2 jepun..tp adik aku yg bru pas SPM tu main emo2..geram gk aku..rase nk pelempang je...!grrrrrrr~

pe2 pun seronokla men ramai2 ngn fmily...time ni la nk sound adik2 scara berhemah...time gathering ni la kan..xkn time dye tgh duk tv tbe2 nk gi sound...yer..sy mmg suke sound adik2 sy..!nk bertumbuk?lets get to the ring!hehehe..

Utk pengetahuan...badminton ni adalah routing kami tiap2 minggu satu family..mesti main!samada sabtu or ahad...men utk sonok2..bg kuar peluh..perkara ni akn ku amalkan juga bile kawen nnti..bwk ank2 dan isteri gi men badminton..kalo xdek ank lg..ajk wife tman main,xpun ajkla main skali...ade je aku tgk laki bini main...suweett gtu...tp kalo lwn aku mmg sayurla dorg...hahaha...cami,siler train aku jd power cam ko..raket aku da ade...!

okeh,so,nk citer byk2 xgune..sbb tgh ngntuk...idea tdak ada utk bercerita...so,ni jela gmbr yg ade..xbpe clear,sbb nabilah xpnadai mek gmbr...haihhh~..

Regu ngn nabil

action terlebih sbb pose dpn camera..nmpk cacat je tgu bola!

adika ku ni mmg emo..siap nk blg2 raket lg..grrr~

nabil ngn ibu...!

aku buh gmbr ni sbb nmpk stylee!hahaha

juara jkr

pe2 pun kami enjoy! =)


minggu ni kami bermain lg...pasni mau ke labuan pula...!so,enjoy..!zasss~

Monday, April 4, 2011

Sedetik lebih...!

Salam satu malaysia...!
fuhhhh....(tiup2 abuk,da bersawang blog!)..Salam bertemu kembali...di atas permintaan ramai,ramai ke?blog ni aku tujukan khas buat fan setia aku...Die Hard Fan!Aku tunaikan hasrat mereka2 yg merindui warkah aku yg xseberapa nih...

Hurmmm...okeh,seperti sedia maklum...smlm telah diadakan majlis bintang popular..!happening gk tgk..aku sudah xtgk bola skg,sbb kecewaa ngn prestasi semasa pasukan kegemaran aku..haihhh~..walaupun aku penyokokng setia chelsea...bila bermain futsal..aku akn pakai jersi sepanyol...jersi no9,jersi milik fernando torres..!ketika itu,beliau masih bermain utk liverpool...tp mcm tau2 jek dye aku minat dye...so,torres pun pindahla masuk chelsea..so,kire knala aku men futsal as fan chelsea pakai baju torres..~..bg aku..tu perkara biase...walaupun aku skokng chelsea...ramai org ckp aku main mcm barcelona...thanx pada Encik yg segan2 nk puji tapi mengaku dalam hati kerana pndgn mata ko telah membenarkan sgalanya...hahahah~

haipp...!da lari tajuk!smbung kembali...smpena abh smlm,anuar zain telah muncul dgn lagu hebatnya..sedetik lebih!dan adik bongsu aku bile terdengar suara anuar zain..terus buat muka mintak pelempang sambil nyanyi2 lagu itu...aku bengang!tp bile aku cube demo kat dye cara menyanyikan lagu sedetik lebih ngn cara yg sebenarnya...die pun ckp nk lempang aku!hahaha...haihhh~...xkisahla..jnji besh lyn lagu tuh...almaklum la...aku selalu tangguh2 nk citer psl ape yg aku nk elaborate kat blog,idea bernas..tp sbb tngguh2..last2 idea hilang...agk bz di opis td...seb bek kerja siap petang..pastu terus cau!

Selalunye...aku akn dpt idea utk berblog mase jog petang2...mcm2 ade kt kepala..tp bile blk..rase mls...maka hilgla idea itu utk selame2nye...utk bebrlog kna ade mud..tp bile die hard fan da request..aku xkan menghampakan peminat...so,blog yg xsberapa ini dedicated utk anda..!oiii...!bile ko nk ajk men futsal lg woii...!cami da nk kawen...xnk wat bachelor futsal party...!kaman2...


Adakah anda suspen dgn gmbr di atas?anda cemas?anda ingin tahu apayg sy cuba sampaikan...sile tunggu di entry yg seterusnye...!zasssss!

Saturday, April 2, 2011

Home Sweet home!

Byk menda mau citer nih..tp tgh penat...!dlm keta td dgr lgu rossa..dye remiz blk lagu ella ft shah ku menunggu...syokkk..!even starting lyric dye cam kurg ajar sket bunyi dye..tppe2 pun lyn jela...i loikkee~

Thursday, March 24, 2011

quote..

Love doesn't need to be perfect, it just needs to be true. But if your love is true, then it's already perfect~

Terjumpe kat twitter..!nice quote to share!

mungkin kah..?

Actually,xdek idea nk citer psl pe...byk citer menarik..tp xtau nk di kongsikan camne..hurmmm...
okeh...rasenye sperti yg aku mention dlm blog2 sblum ni...aku suke tgk gmbr bdk2...haiippp..!aku bukan phedophile okeh..!aku rase ank2 mmber aku sumer comel2...lg2 yg pipi tembam...fuhhh...!mmg comel giler kot..!sape xnk ank comel kan...camne nk dpt ank comel?org ckp kalo mak bpk lawa/hensem..dptla ank comel..xgak sbnrnye!aku tgk de je mmber aku xcun dpt ank comel!hahaha....giler jht statement aku...hee...

bg aku la kan..pemakann tu yg penting...cara kite mkn...mase ibu ngndung,kna jg mkn..byk mkn bijiran..byk mnum soya..mkn tempe..kompem ank kulit putih2..n gebu..ni utk comel..!buka utk hensem k?utk hensem dan cantek..gen bapak dan ibu kna la ade gk mmberi sumbgn...xknla nk ank mancung,tp ibu ayh xmncung?kalo mancung tbe2..tu bukan ank korg tuh..bek cek balik sape bpk dye...hahaha..

teringt mase kecik2...ibu ayh aku ckp aku ni dikutip dr sungai..sbb hitam..sedey woo...siap nk lari dr umah da mase tu...huhu...tp bile besar..bru aku tau..aku ikut ibu aku..tp tgi ikut belah nenek belah ayh...kecikje..kan besh kalo aku tgi..kompem da leh jd model dah!heee...tp,dak2 opis ckp..muke aku cerah..cerah la sgt?ni sume kesan wudhu yg smpurna dan amalan...hehehe...xdekla cerah mne..mybe sbb paki pncuci muka kot...hurmm...

so,aku hrp...bile time aku nnti,hrp2 dptla ank comel..nk dpt ank comel...wifey knala putih kan?hidung mancung xpe...sbb aku da hidung mncung dah...hahaha..hrp2 comel ikut aku..sbb rase2nye aku gl comel kot dr bkl wifey nnti..wahahaha...pe2 pun berserah la kat tuhan..de rezki,kita terima...sumer tu anugerah..lawa ke..xlawa ke..tetap ank kite...jgn tau nk wat anak je..jaga xnk!haihh...oraite...nga isi waktu bebrlog..sbb pasni susa sudah nk berblog~..hurmm...okehh..!selamat pagi n av a gudday!

tiada kata secantik bahasaa...

Selamat pagi....bgun2...bli nasik lemak..xmasuk opis rini...so,rini bersiap2...flight kul115 jpgi..mcm biase..mntk tlg ayhku tlg hntrkan...cube mencarik rsit teksi palsu...tp xjumpe...haha...

so,tomoorrow naek laut..xtau lg trip bape lame..akn offline lame gk...henpun pun mmg sah2 xdptla kan..seb baik shell platform leh bwk naek tepon.tp bukannye leh pakai pun..line xdek...haaihhh..~
so,itu saje..mau siap2...moga bergembira kwn2 sume...daaa!

bubye..!

bubbye smnnjung...!welcome borneo...!nunite!

Tuesday, March 22, 2011

hiburan itu lagha

Hurmmm...ni lgu ringtone ku mase kat turk ritu...suke lgu nih..besh rhtym dye..best utk dance! =P
Teringat gadis2 turk dulu...hahaha...kalo de rezki,nk gi lg...tgu settle kerja kt cni taun ni..kumpul dwet...then bercuti..mmg mood bercuti skg..tp keje menimbun...complete project..!dpt job bonus..then enjoy! =)






Chilll!!

Wednesday, March 16, 2011

pressure...

Suddenly a lot of pressure...!tbe2 rase stress...rase tensi...aduh..mcm2...terus terlelap awl smlm...tdo awl giler..kul9 da tdo...penat pkir psl kerja...rini akt opis aku agk emo..terlepas emo kt Head Corporate services aku..if you dont want me make a mess with you,so,dont make a mess with me...i'm revengeful person..!u better watchout...!

hurmm..so,seperti yg sumer tau...sbtu ni my friend kawen..huuu..hopefully dpt adjust mjlis...bpk la kcewa kalo xdpt dtg...huhu..pe2 aku nga stress few things psl kerja ni..demmit!

Thursday, March 10, 2011

ade aku kesah?

ade aku kesah?aku xkesah lgsung la weiii....boleh belahh!..cauuuu!

Wednesday, March 9, 2011

My sweet....eternal love~


Bile kiter emotional...kite lyn lgu slow...suke jazz song nih...lyn kalo tgh candle light dinner nih...tp kalo lauk nasik beriyani tu sedap..xdeknye nk dgr sgt lagu2 nih...eh?candle light dinner de dish nasik beriyani ke?hahahah...ceh...sharing is caring...layanzz lagu helen feng nih...






Dah dgr sng tdow...sok pg,bgun mntk maaf ngn ibu...haihhh~

Emotional...

Aku agk emotional arini...abes adek2 aku kna marah...skali ngn ibu aku kna..haihhh~...da jd ank derhaka dah...mintak maaf byk2...aku mmg seseorg yg grg..n bile aku marah...aku mmg akn lepas je...sbb pe jd cmni?sbb dulu kalo ngn org yg aku syg,kalo aku mrh...aku simpan je...last2 mkn diri...so,tu telah mmbuat aku terpikir..watpe nk simpan2?lepas jela...kalo x,hati ko la yg sakit...agk kritikal pemikiran aku kt ctu...

aku seseorg yg xsuke rely pd seseorg..sume aku nk wat sndiri...sbb susah nk rely pd org,if kite rely pd org,aku xyakin dye akn mmberi 100% komitmen pada kite...sbb tu aku xsuke...skali aku da suruh wat keja...then dye xfhm,aku akn trus gi wat keja tu...mls nk arh sana sini...bek aku wat bg puas hati....!

ade certain things yg btul2 wat aku emo td...siyes aku emo giler..aku terus kuar rumah..!gi men badminton...bg lega sket pns bdn tuh...bile blk td,brula aku sedar..aku xptutnye mara2...angin2...aduhh...nk ngadu...xtau nk ngadu kt sape masalah..last2 pendam ajela...tu yg wat lg aku marah tu...dulu aku bukan seorg yg pns brn...tp de sesuatu yg mmbuatkan aku pns brn...n pns brn tu kekal la smpai skg..dulu susah aku nk marah org...skgni kalo aku xpuas hati..aku sound direct je...kalo xsuke,ko leh belah..ade aku kesah ko xsuke cara aku?haihh~

dah2...lg aku citer...lg la nk dtg rase marah tu...aduhhh...!da kawen nnti bru lega kot rase mara tu...hahaha...haihhh~...k la...slmt mlm...!

Janganlah mencari terlalu sempurna...~

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....


random tags..sampaikan kebenaran walaupon ianya perit..lesson learnt!  :)

Monday, March 7, 2011

Apa di sebut sejarah dulu...?

Tajuk entry saya ni adalah bait lagu francisca peter...fuhh!lyn beb francisca peter...ayhku dulu seorg penyanyi band..so,drh seni mengalir la kat aku..haha..ceh!xleh belah ayat..seni la sgt drh ko...nyanyi tah ape2...tp xdinafikan aku ni suke menyanyi sbnrnye...nyanyi lyn sorg je la...hihi~

okeh,aku just nk clarify some issues here...recently de mcm org mempersoalkan aku nye sex orientation!deymmm!hurmm...ini ditegaskan dicni..aku adalah seorg lelaki normal yg straight lg power okeh!mybe aku nye dressing agk metroseksual,but then tu just passion je..sapela xnk pakai smart2 kan?but doesnt mean dat aku  homo keh...mmg aku gi gunting kt kedai rmbut brader gay,tp kedai tu di kunjungi org ramai..bukan gay2 yg dtg..n aku xtaupun samada ade gay ke x dtg kedai tu..aku agk brader yg gunting rmbut tu gay sbb dye suke raba2 jek..demmit~

so...clearla yg aku ni seorg lelaki sejati,kalo aku gay xkanla aku suke tgk gmbar katy perry yg super gorgeus!phewwww....berpeluh tgk gmbr dye...haihhh~...oraite..dats all for today..

(p/s : bile la material nk take off dr labuan ni weh..penat da standby nih...!)

Friday, March 4, 2011

pagi yg tenang

ouhh yaa...adik2 sy salu bgun awal...sy salu bgun lmbt...adik pompan sy nabilah bgun lmbt...dan sy amatla xpuas hati!sbb xdek sape nk watkan bfast kt sy!grrrrrrrr!!so,sy gi mkn kt kedai mamak...mknla roti canai smbil bc paper...sy kalo pagi2 gi kedai mkn,sy mesti pakai topi!sbb pe?sbb sy xmandi...rmbut pnjg..so kalo bgun pagi da mcm lalang ape tah rmbut nih...mls nk touch up rmbut sbb xmndi lg...plus,susah nk touch up rmbut kalo xmndi...huhu

berbalik pd nabilah,dye da pandai main gitar...xsia2 gitar yg sy blikan padanye...walaupun dye cube pau sy beg gitar ritu..sy berjaya mengelakkannye dgn pura2 membeli asam di kedai sebelah...hahaha..ciannn...sape suh xngaku suara abg mcm akim AF?hahaha...even dye bgun td,sy terus bertanye...suara abg mmg xmcm akim-AF ke? (sambil2 nyanyi) hahahah

xpela adik...okeh..!adik bongsu ku bru pulang,dye da ajak gi kedai raket la plak....huuuu...oraite...hnya coretan mengisi masa di pgi hari...av a great weekend ya!dada!

Morning Saturday...!

Salam dan selamat pagi...hari sbtu yg syokk~..rasa lega...rasa puas tdo smlm...i just love the weekend...!pe plan rini ek?xdek plan pe2 lg...mybe ke bangi utk repair raket sbentar..smntara di daratan ni,kite watla pe2 yg patut...supaya kat laut nnti xdekla nyesal...still searching for mp3 player..!ingt nk bli sony nye..tpc am mhl sgt la...nk pakai dgr mse nek bot je pung....huhu

ape aktiviti anda2 sume arini?kpda yg msih bljr,musti kna study la kan?ke gi ipoh shoping moping?hehehe~..arini bgun ngn snyuman..tenagalen mcm je rini..excited nk wat ape2pun rini..ni adelah kesan madu yg aku mnum tu kot..xhengatnye mhl madu...tp rase kuat cmni mmg berbaloi la...hahaha...

ouh ye,sy de gtau yg skgni sy tiap2 ari jog di garden kajang,sy suke jog smbil dgr radio,means pakai earphone la...suke dgr lagu akim..tajuk dye janji...ahaks!ni pun dok karok lgu dye nih...kpada pminat nyanyian sy di luar sane..nnti kiter karok okeh...!aku janji padamu....~

av a great weekend!

saat ku idamkan...

Tajuk blog di atas tak berkait ngn ape2...mlm yg mmbuhsankan mlmni..xkmne...ingt nk kuar..tp pas raja lawak td...cam da lewat lak rase nk kuar...hurmmm...dok lyn2 lgu...tenang2 kan hati...lepak2..lyn perasaan....tbe2 rase.....hurmm....tbe2 rase pe ek...tbe2 rase nk ckp... " I miss my makcikkk! " hahahah =P


Gudnitee...!

Thursday, March 3, 2011

girang...!

Rase seronok bile tgk rumah yg da hampir 95% siap...tar dpn umah da siap...bumper pun da ade..pitu da psg..handrail pun da siap...kaler mmg da lame siap...~tgkap sume da psg...tgu bil air ngn bil api masuk je...wahhh!rase sgt teruja bile umah yg di bli hasil titik peluh da nk jd knytaan...hehe...

i'm so excited...!rase nk gi cuci umah tu mlmni gk,asal lalu je mesti tgk,brula aku fhm perasaan ibu ayh aku dulu yg salu sgt singgah sg ptani tgk umah...hehe..bukan xnk post gmbr..tp camra phone de poblem sket...wahhh!i've own house alledy...!tinggal mase nk isi org rumah je!insyaAllah....

kak su pesan " cpt2 la carik org rumah..awk da parah da nih..." hahaha..makasey kak!doP putih,toksey wat bini... =P

wajah yang tampan..?

Sebenarnya aku diam2...jatuh hati padamu..ku ingin kau tahu....diam2..aku jatuh hati padamu...ku ingin kau tahu....bait2 lirik lagu tilu...~

demmit xdpt nk tdo,body clock da lari..tdo lmbt,terus xdpt nk tdo...segar bugar je nih...mmbelek2 koleksi lagu lame utk hiburan...

kalo di ikutkan planning,aku nek offshore da nih,tp tula..planning salunye mmg akn spoil nye lah..material xsmpai la..work boat txdek lah..frust aku,suddenly aku direquest bos utk naek bekok-c sbtu nih,tp sbb aku bukan focal person utk PMO,xbpe nk sedapla naek..selok belok kurg utk PMO,aku hanya fmiliar area SKO..dan juga sabah..mybe di takdirkan aku utk berlegar area2 borneo nih,miri umpama 2nd home aku...kk adalah 3rd home aku..dan labuan adlh tmpt persinggahan tetap aku...hahaha

akhir2 ni,blog ku,di rasekan tiada kualiti,sbb aku men tulis je pe nk tulis..salunye aku planning...mls lk rase2 nk planning pe nk tulis...tulis ikut dan je,da name pun blog...luah je pe yg patut..xpksa sape2 pun bace...hurmm..ok..bai!

Pesanan buat kekasih...~

Hye blog bersawang...!
Saye gi labuan ritu,sy bli byk cokelat....cokelat utk adik2 saye,rkn2 dan juga kesayangan saye...!but then,sy de reserve special chocolate yg sy xtau nk bg kat sape...adik2 dan ibu asyik dok tanye utk sape chocolate tu..dok biar je dlm peti ais tuh...hehe...

sowiee...bukan abg xnk bg adik2 mkn...tp abg mmg reserve chocolate tu utk sape2 la yg di rase special...hahaha....perangai plek aku,aku kalo merantau ke tempat org,mesti beli souvenir utk bkl kesayangan...haha..men bli jek,kumpul dlm beg...last2 terkumpul xtau nk bg sape..haihhh~

but one day,mmg akn bg la kt sumone..the time is ticking!ngeh2...bru blk wyg nih,lyn mid nite...agk xpuas hati tgk black swan,mmg mng oscar,tp xknla psl mnari2 smpai nk bunuh diri siap d ehantu bagai...xleh terima aku..jiwa laki aku mmberontak...da la aku dok couple sit ngn dak laki..demmit...!hahaha...bru aku tau couple sit kat jj rupenye xdek pghadang tgh..mklumla...xpnh duk couple seat sblum nih...xkn nk pluk mmber kot?aduhhh...

okeh...mau tdo suda..nanite..!

Tuesday, February 22, 2011

ubah selera...

ni mengenai tabiat pemakanan saya....sesiapa yg mengenali aku,pasti tau yg aku ni seorg penggemar waffle...pantang gi mne2 shopping mall xbli waffle...jgn amlkan..sbb leh rosakkan gigi anda~..huuuu...tp skgni,selera ku btul2 da berubah...!de satu snek yg btul2 menambat hati ku...n susah la xbli...mhl sket dr waffle...tp bile da masuk mulut...fuhh..!antara nikmat..!aku mmg seorg pengemar mknn berasaskan cokelat+roti,puding+cokelat,pisang+cokelat,apam balik+cokelat aka hot&roll!

 taraaa....!ini dye my fevret fud..!auntie's anne...!fuhh...aku plg minat chocolate stix dye...mmg mantopp..!rm3.80 then de 6stix..pretzel dye pun sedap..!pretzel ngn choc...or cinnamon ke..perghh...terliur lak mlm2...so,mmg ni mknn pebret aku la bile mase senggang...kat klcc de byk,pastu kat jusco balakong ade...hurmm...sweet kalo mkn ngn galpren gtu..leh kongsi2 mkn pretzel...pastu gula tumpah...mmg ko kna cepuk!hahaha...oraite...lihat saja gmbr di bwh utk tau apa itu auntie anne...siler try..xrugi..!anda pasti meminatinye...nyum2...!au revoir!



snek2 ni sedap di mkn smbil berjalan...abes tgk wyg,aku mesti bli..pastu mkn...comot2,pegang stereng kete..bile ko nk berubah ni naim woii...tata!

eh,,,!

eh...da rabu..!kejapnye...hee...
nk tdo awl..tp agk pns mlmni..bahangla...eh!dan2 ujan turun plak...fuhh..giler ahh...rezki2..alhamdulillahh..dr ptg td aku duk rase pns nih..tbe2 ujan plak..rezki2...heee~...aku dok sibuk wat keje nih...kna submit by tomorrow...hrp2 dptla siap..aminnn~

ptg td jog,tp ujan...aku tetap teruskan jog..sbb xmau malu ngn biggest loser asia..dorg dr yg gmuk kaw2,leh kurus slim cantek...lawa2 plak tgk dak pompan gmuk yg da kurus...chubbby2...hehehe~
hrp2...dlm mase terdekat nih,aku dptla pulun btul2..sbb pasni jog ats kpl la plak...kalo nk jog la...hahaha...salunye kalo aku out station,aku akn kurg mkn...selera kurg..tp kalo ke sbh,aku akn kuat mkn sbb murah2 bah seafood di sane...waduhh..udang lobster tu murah saja bahh..ikan2 nya...sedap bangatt...lynn2 waiter plak mnarik...ngeh2~

hurmm...nk tgk bola nih,tdo tkut terlepas...kalo xtdo kang,kerja sok kantoi plak..hurmmm...tp mmg agk pns la mlmni...tbe2 de kwn aku msg tnye lagu yg karok ritu...mmg mmberi kesan mndlm terhadap dye...so,aku bg la tjuk lagu tu.. "cinta dalam hati by ungu..." ...lagu pebret aku skgni...bile2 tgh buhsan2..rase cam sunyi je..lyn je...

okeh,tu saje kot update mlmni..skadar luahan perasaan...nanite!


(p/s : mungkin ini jalan takdirku..mengagumi tanpa di cintai...~ )  =)

Sunday, February 20, 2011

utk tatapan!

xdek idea...so,aku update je gmbr fotogedix!

London la sgt...!

nama gjh pompan tu allie!
i just love my family~

Mengucap...!

it was you and me!

Salam bahgia~ =P

Oraite,ahad sudah..phewww...cpt giler rase...sungguh aku xsngke rini da ahad..siyes!sedar xsedar abes suda sminggu....by schedule,i will go to offshore this monday,tp clash schedule...so,awal march naik...insyaAllah...maaf ye kwn2...nnti sy naik offshore 45 ari...xdpt nk update blog,xdpt nk on9 tenet...xdpt nk on9 fbook...so,terpisahla sy dr dunia luar demi mencarik sesuap nasik....hehe~


semesti yg da diberitahu dlm blog2 yg lepas..taun ni adalah taun sy utk mengumpul dwet....so,azam sy mmg nk kumpul dwet kaw2 taun nih...mybe bulan 6 nnti,sy akan  laut stret dr bulan 6 ke bulan 12...de potensi gk raye di lautan...phewww...~..xpela..sbr jela..taun ni pulun la yek kerja...taun dpn hrp2 tercapai la azam yg sy cita2 kan...aminnnn~

utk pgtahuan rkn2 sumer...sy da start berjogging blk sejak minggu lepas...mmg berat naik skgni,so,knla kuruskan bdn sbb de suar yg da xmuat..!demmit!dulur ase gemuk,xdekla sampai xmuat suar...ni da thp bhye nih,dgn bykknye knduri rkn2 yg kawen..sy xmau di tegur gemuk...mahu sntiase di lihat segak walau dtg bersama teman gay...haihhh~

biarlah rmbut ke brown sket skg,tp aku bukan seorg gay okeh..!kwn gay aku mr syahmi akn menamatkan zmn bujangnye bulan 4 ni...sori bro xdpt nk dtg belah pompan april ni...sia di laut bahhh...!kalo sumernye ikut jadual..bulan 5 ni insyaalah leh dtg belah pihak lelaki...xdek hal la bro!aku dtg bro!..pasni mmg aku jd gay sepi la..haihhh~

hurmm...pe lg nk ckp ek?haa...ni regarding adik pompan aku.,.dye nk kawen awl bulan 11 ni,tp taun ni da nmpk dye bz..da spend mase ngn tunang dye..gi serembanla..gi johorla..pasni sunyi la plak umah...haihhh~

xpela adik2 sume....jnji korg dpt abg ipar...jgn lwn abg kandung sudahh...so,xdek pe nk di citerkan lg...pda aku xleh connect ngn window 7 ni...so,byk gmbr xleh nk transfer..so,aku simpan sajelah utk tatap sndiri....

okeh kwn2...moga bhgia sumernye...!jgn lupe hntr kad nnti yek..take care...!daada!

Janganlah wat orang yang mencintai kamu kecewa.....

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


(p/s : lesson learnt...it just not enuf to just show  your partner how much we love them,me must make them feel how much we love them...! )